dinsdag 14 september 2010

mijn moeder

Vandaag weer naar Leiden geweest voor de zoveelste afspraak. We weten al bijna 7 weken dat er grote tumor in mijn moeder haar been zit en kregen vandaag eindelijk duidelijkheid. Nu hoort ze morgen waar de behandeling gaat starten en wanneer.
Onze moeder heeft non-hodgkin lymfoom. Waarschijnlijk stadium 1 en dus heel goed te behandelen en hele hoge overlevingskans.
Maar de afgelopen 7 weken waren slopend voor zowel mijn zusje mezelf als ook onze ouders. We begonnen met een diagnose botkanker, mogelijke amputatie en een matige prognose.
Eigenlijk was het horen dat er 6 chemokuren komen en dan nog bestraling een enorme opluchting, beter dan wat we eerst als diagnose hadden. De tumor heeft wel een groot deel van het bot van haar bovenbeen weggevreten en daar moet nog wel een arts naar kijken of ze daar nog een reparatie aan moeten uitvoeren, maar dat is van latere zorg, wel moet ze nu voorzichtig zijn met haar been en niet vallen.
Nu op zoek naar leuke mutsjes, als iemand nog tips heeft, graag

2 opmerkingen:

  1. Dit is voor jullie allemaal een heel zware periode, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Ik wens je hierbij heel veel sterkte, want dat zul je hard nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, dat is spannend, ondanks dat het "beter" is dan jullie dachten. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen