donderdag 18 oktober 2012

quilten

Na een hele drukke periode waarin ik weinig creatiefs deed naast de taarten en het schilderen van de nieuw zolder kamer van Abel, en ik het quilten weer gaan oppakken.
eerst maar eens verder aan de jas van Jozef
Hier  vind je alle eerdere blogposts die ik schreef over dit project http://madesign-quilt.blogspot.nl/search/label/DLN%20quilt%20along
In 2 jaar kwamen er 2 blokken bij, in dat tempo komt de quilt nooit af. Dat komt ook wel een beetje doordat de quiltalong niet meer verder ging, na rij 1 en 2 hield het gewoon op. Wel begrijpelijk, Kelly, de ontwerpster van de quilt, heeft 4 jonge kinderen en haar bedrijf werd steeds populairder, er kwam zelfs een eigen stoffenlijn uit en normaal werkt zij alleen met de machine. Maar jammer is het wel.
Dus nu alles weer gepakt (ik bewaar van ieder project alles heel goed bij elkaar in doosjes, dus dat is makkelijk weer pakken) en weer begonnen. deze week al 2 blokken afgemaakt! en met de 3e bezig, die komt ook wel af voor de nieuwe week begint.
En zo ziet de eettafel eruit als ik bezig ben met het voorbereiden van het blok (en dan staan de mini strijkplank en het strijkijzer er nog niet eens op)

de rol papier is freezer paper, het word in de VS gebruikt om etenswaren in te verpakken, maar het werkt dus ook heel fijn voor applicaties. Met een malletje teken ik op het papier 12 blaadjes, die knip ik binnen de lijntjes uit. Dit papier plakt als het warm word zonder lijmlaag, waardoor je het zo weer af de sfof kan trekken zonder dat er iets achterblijft. Dan knip ik de blaadjes weer uit maar nu met een smalle naad van ongeveer 7mm. Die naad plak ik vast aan de achterkant, de roze pen die op de foto staat is een lijmpen die daar super handig voor is, maar gewoon print werkt ook prima, dat heb ik voor de eerste rijen ook gebruikt, maar dit werkt sneller en mijn vingers gaan er niet zo van plakken als met pritt.

12 blaadjes klaar  om op de achtergrond te plakken, het patroon plak ik op het raam, de stof daar weer op en zo kan ik ieder blaadje makkelijk en snel op de juiste plek plakken, niet heel vast, gewoon alleen een beetje  lijm in de midden van ieder blad.

de eerste blaadjes zitten er op, de puntjes moeten super goed aansluiten anders kom ik in de problemen als alles aan elkaar gezet moet worden.
En zo ziet het eruit als alles erop zit
Ik heb nu 20 van de 42 blokken die ik nodig heb, klaar.
dan heb ik ook nog 5 halve blokken nodig en 5 losse blaadjes. blok 21 ben ik aan het appliceren.
nog 21 blokken waar de blaadjes van gemaakt moeten worden, 21x12=252 5x6=30 en de 5 losse blaadjes maakt totaal 287 blaadjes die nog getekend, geknipt, vast gestreken, geknipt, gelijmd en op de achtergrond geplaatst moeten worden. Als het lukt om iedere week 2 blokken te maken en in 2 weken 2 rijen aan elkaar te zetten dan zou het zo kunnen zijn dat in week 10 van het komende jaar de top in elkaar zit, maar dat is wel heel ambitieus. Deze week gaat het in ieder geval wel lukken om blok 20 en 21 af te krijgen en ik heb alle groene achtergrond blokken al gesneden, dus die kan ik zo uit de la pakken. er zijn 48 stukken achtergrond stof nog nodig in 3 verschillende maten, dus fijn dat die al klaar liggen.

1 opmerking:

 1. Hello, Neat post. There is an issue together with your website in internet
  explorer, may check this? IE still is the marketplace leader and a good component of other people
  will leave out your great writing because of this problem.


  Look into my website: acheter followers twitter
  my web page: Achat tweet pas cher

  BeantwoordenVerwijderen