vrijdag 27 augustus 2010

how to cake

Ik heb tijdens het maken van de taart ook een paar foto gemaakt om te laten zien hoe je zoiets maakt. Het is op zich niet heel erg moeilijk als je al eens een taart bekleed heb. (wil je leren hoe je een taart bekleed en decoreerd, hou dan mijn blog in de gaten ik ga deze herfst weer workshops geven) Maar wel heel veel werk, alleen het mixen van de taartbiscuits is al een uur, in totaal is het zo'n 10 uur werk geweest
I made some pictures of the making of the cake. it is not very difficult if you have decorated a cake before. But is a lot of work it took me 10 hours. Only the mixing of the cakemix took over an hour.

Eerst heb ik 3 taarten gebakken van 25 x 25 cm, die 3 taarten netjes gesneden en gevuld, ieder met 2 verschillende vullingen -hazelnootpasta & karamel - knapperige chocolade & speculoos - mona tropische vruchten toetje & abrikozenjam met stukjes perzik uit blik.
I started with baking 3 cakes 25 x 25 cm and then cut them and fill them with differnts fillings cholat and caramel and fruit filling.

Daarna word de hele taart ingesmeerd met botercreme en gaat een half uur in de vriezer om op te stijven. Van te voren had ik al printjes gemaakt van een kleurplaat om ware grote van de taart. de beperkende factor was de houten onderplaat die ik wilde gebruiken, anders was de taart vast nog groter geworden :-)
ik heb de uitgeknipte tekening op de koude taart gelegd en netjes langs de tekening gesneden, daarna de randen ook weer goed ingesmeerd met botercreme en weer een half uur in de vriezer gezet.
I have put fosting on the entire cake and put it in the freezer for half an hour to harden a bit. Befor all this i have printed a coloring page at the size and want the cake to be. This time the wooden cake board was the size I wanted, otherwise it would have been even larger. Then I put the cut out coloringpage figure on the cake and cut around it. Frosting on the sides and again in the freezer for 30 minutes.
Bij een "gewone" taart bekleed ik altijd eerst de hele taart en dan gaan de gekleurde dingen erop, maar bij deze taart vond ik dat er dan wel heeeeeeeel erg veel marsepein op zou gaan en het zou ook erg lastig zijn bij de beentjes, dus heb ik het in delen bekleed. Hier is het hoof net klaar, de zwarte lijnen komen uit de tube die je links op de foto ziet liggen, dat soort dingen kan je kopen in taarten winkel
Normaly I start with putting marzipan on the entire cake and then put the coloured pieces on top of that layer. But this was so large it would have taken a lot of marzipan, so I did just 1 layer and let it overlay a bit.
It worked great I think.


ingredienten
2 kilo biscuit mix
30 eieren
2,5 kilo marsepein
halve pot hazelnoot pasta
halve pot bebogeen
halve pot speculoos
grote reep pure chokolade
halve pot abrikozen jam
half blik perzikken
1 Mona pudding tropische vruchten

2 pakjes roomboter
2 ons botercreme mix
2 ons bakkerpoedersuiker

3 opmerkingen: